Over GemeenteBelangen

GemeenteBelangen Apeldoorn is de naam van de kieslijst voor onafhankelijke plaatselijke politici in Apeldoorn. Wij zijn niet gebonden aan een internationale ideologie of landelijke politieke partij.

Besluitvorming dient wat ons betreft plaats te vinden op het laagst mogelijke bestuursniveau. Zo dicht mogelijk bij de mensen waar dat kan en gemeenschappelijk met de andere inwoners van ons land waar dat moet. Zaken als zorg en belasting regelen we dus het liefst nationaal en op het vlak van Ruimtelijke Ordening doppen we graag onze eigen boontjes. De gevestigde orde doet dit nog te vaak andersom.

 

GemeenteBelangen Apeldoorn werd in 1991 opgericht en kiest voor het algemeen (gemeente) belang. Daarin onderscheidt GemeenteBelangen zich duidelijk van gevestigde politieke partijen die belangen inkleuren door ideologie of religie.

GemeenteBelangen maakt de duidelijke keuze voor de dorpen en wijken van Apeldoorn als ‘natuurlijk’ gegroeid platform waarin de belangen van inwoners samengebracht worden via de respectievelijke ledenvergaderingen van betrokken bewoners.

In Nederland en Vlaanderen bestaan ca. 400 partijen Gemeentebelangen en een op de drie kiezers kiest voor een onafhankelijke lokale partij. U ook?