GemeenteBelangen maakt zich al tijden zorgen over de manier waarop de gemeente omgaat met burgerparticipatie. Vooral op het gebied van de energietransitie worden bezwaren van omwonenden naast zich neergelegd. Zo zien wij vele bezwaren opkomen als het gaat over windmolens, zonnevelden en biomassa. Daarnaast hebben wij vraagtekens bij het bod: hoe realistisch is die? Wij zijn geschrokken over de ambitie. Daarom stellen wij de onderstaande vragen:

Schriftelijke_vragen_GB_Het_bod_binnen_de_Regionale_Energie_Strategie

TypeSchriftelijke vragen (art. 34)
Ingediend9 maart 2020 (12 maart verwerkt door griffie)
Verwacht antwoord9 april 2020

In de waan van de tijd, met de huidige Corona-crisis, komen er nieuwe bijkomende inzichten en veranderd de werkwijze. Zo is het college tot inzicht gekomen dat een uitstel met 4 maanden wenselijk is. Zo is de harde agenda vanuit het Rijk enigszins onderwerp van discussie geworden en wordt er langzaam-aan aangestuurd op enige uitstel.

AANVULLENDE-VRAGEN-RES1

TypeAanvullende Schriftelijke vragen (art. 34)
Ingediend2 april 2020
Verwacht antwoord

Ook krijgen wij bijval vanuit gezamenlijk optrekkende dorps- en wijkraden.

reactie-dorpsraden-RES-31032020-02

Ook zijn er vragen gesteld vanuit fracties in andere gemeenten, die ook bijdragen aan dit dossier, zoals:

LokaalBelang_Barneveld_over_uitstel_RES


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *